Specijalna ponuda

+381 60 88 98 340

Šta videti u Beogradu

5 predloga šta videti u Beogradu

Beograd, grad bogate istorije i umetnosti. Za ljubitelje kulture, ovaj grad je idealno mesto za istraživanje. Bilo da ste turista iz inostranstva ili samo kratak izlet u ovaj veliki grad, ne propustite priliku da vidite svu lepotu koju nudi. S obzirom na veličinu grada i širok spektar mogućnosti za razgledanje, savetujemo vam da ustanete rano.

Započnite dan jutarnjom šetnjom Zemunskim kejom, popijte šoljicu tople kafe u obližnjem kafiću sa pogledom na Dunav, a zatim isplanirajte dan.

Ukoliko ste prvi put u Beogradu, verujemo da nećete moći sami da odlučite kuda ćete prvo, pa ćemo vam pomoći.

Šta videti u Beogradu

Znamenitosti u Beogradu

– Kalemegdan je srce Beograda. To se tvrdi sa prelepim parkovima. Ima površinu od oko 57 ha, a ako ste ljubitelj šetnje, ovo je pravo mesto za vas. Tvrđava se nalazi na brdu, i sa nje se pruža pogled na grad. Ovde možete videti različite muzeje, rimski bunar, pa čak i ribnjak. Ako ste avanturista, moguće je iznajmiti i čamac.

- Hram Svetog Save, najveći pravoslavni hram na svetu. Dizajniran je u vizantijskom stilu i nezaobilazno je mesto za sve turiste. Ispred hrama se nalazi i spomenik Svetom Savi koji je izliven u bronzi.

- Beogradski zoološki vrt - bašta dobre nade. Nalazi se na području malog Kalemegdana. Ovo je najposećenija atrakcija u Beogradu, sa prosečnom posećenošću od oko 400.000 posetilaca godišnje. Otvoren je svakog dana i savršeno je mesto za vaše mališane.

- Botanička bašta "Jevremovac", raj u centru Beograda. Za ljubitelje prirode i zelenila ovo je obavezno lokacija koju treba posetiti kada ste u Beogradu. Pobegnite od gužve, buke i užurbanog načina života, bar na kratko i otkrijte čari ove botaničke bašte. Ukoliko volite biljke, zanimljivo je da se u ovom kompleksu nalazi zbirka Josifa Pančića pod nazivom Herbarium Pancicarum. Poseban i možda najlepši deo ove bašte je japanska bašta. Zvanično je otvoren 2004. godine, a ideju je podržao Japan, koji je obezbedio finansijsku podršku

- Muzej vazduhoplovstva, koji se nalazi pored aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Sama ponuda i kolekcija aviona je fascinantna. Ovde možemo videti avione čak i iz prošlog veka. Najpoznatiji eksponati su avion Ivana Šarića, lovac dvokrilac Njepor B1 (Nieuport B1), Meserschmitt ME-109 (Messerschmitt BF-109), engleski uragan (Havker Hurricane MK IV), Spitfire (Spitfire MK Vc),... Redovna cena ulaznice je 600 dinara, ali muzej odobrava posebne cene za građane Srbije, kao i za decu.

Nakon posete ovom velikom gradu, ako vam je potreban odmor ili prenoćište, kontaktirajte nas i uverite se da vam je dan bio savršen.



Ostale vesti

Hotel Constantine the Great
Hotel Konstantin, savršen izbor u srcu Beograda
Beogradski maraton
Gde odsesti za Beogradski maraton?
Uskrs u Beogradu
Uskrs u Beogradu
NOVOSTI